editorial

Lider du af stress eller angst

I en travl hverdag hvor du og dine omgivelser stiller store krav til dine præstationer, kan du ofte få hovedpine, svimmelhed eller hjertebanken. Sker det en sjælden gang imellem, er det ikke noget, du bør reagere på. Men sker det med jævne mellemrum, kan det være symptomer på stress. Og her er du ikke alene. De seneste tal fra 2017 viser, at omkring 17 procent af alle danskere føler sig stresset i hverdagen. Stresssymptomer er noget, du bør tage særdeles alvorligt, da de som ofte er et tegn på overbelastning. Det er så at sige kroppens måde at fortælle dig, at du skal se at komme ned i gear. Lytter du ikke til kroppens signaler, så kan det få alvorlige konsekvenser for dit helbred. Langvarigt stress belaster nemlig både hjertet, kredsløbet og giver dig samtidig forhøjet blodtryk og et svækket immunforsvar. Der er altså mange grunde til, at du skal tage tegn på stress alvorligt. Men du skal også være opmærksom på, at selvom du oplever stresssymptomer, kan det faktisk også vise sig, at du lider af angst.

Gå til en angstspecialist

Angst kan komme til udtryk på rigtig mange måder. Du kan for eksempel lide af socialfobi, hvor du frygter samværet med andre mennesker. Du kan også lide af sygdomsangst, hvor du er alt for opmærksom på din krop og dens symptomer. Listen over angsttilfælde er lang, men hvor stress ofte behandles med fred og ro, så kræver angsttilfælde en specialist på området.

Hjulpet mange klienter

Når du har ondt i tænderne, går du selvfølgelig til en tandlæge. På samme måde kan en angstbehandler hjælpe dig, så du får gjort noget ved din angst og dermed får livet tilbage. Angstekspert Kim Liljehult har i mere end otte år hjulpet mange angstplagede danskere fra sin klinik i det indre København. Klienterne der har fået behandling her har fået fantastiske resultater, der har forbedret deres livskvalitet markant, i det de er kommet af med deres angst.