editorial

Indrøm det bare: Nogle dage “snyder” man og skaffer lidt nem aftensmad udefra, om det så er i form af fastfood fra det lokale pizzeria eller noget take away fra en café.

Det kan nemlig tit og ofte bliver en uoverkommerlig omgang at skulle hen og købe ingredienser til aftensmad, lave maden, spise den, vaske op og eventuelt opleve madspild. Men heldigvis forsøger mange mennesker – enlige som par og familier – at forsøge sig frem i køkkenet med både velkendte og udforskende opskrifter.

En af de mere klassiske danske retter, man kan give sig i kast med, som lettere forsimplet kan siges at være i sværhedsgraden mellem parisertoast og soufflé, er koteletter i fad.

Du har måske fået serveret de lækre koteletter, der nærmest svømmer i lækker tilberedt sovs, hvor man kan supplere med brød, ris eller noget helt tredje ved siden af. Du har måske endda tænkt, at du ikke vil kunne lære at lave det ordentligt, men hvis du bare har tålmodigheden og lysten til at lave retten, er det faktisk ikke særligt svært.

Vi gennemgår lige en overfladisk beskrivelse af, hvordan du skal gøre, så du får en fornemmelse af rettens omfang, og så kan du vælge at følge linket til slut i artiklen her, hvor du får den udførlige beskrivelse til, hvordan du laver de bedste koteletter i fad.

Koteletter skal svitses på en pande som det første. Så tager du dine ingredienser til sovsen, som kan være peberfrugter og champignoner efter smag, og skærer dem i passende bidder og tilsætter bouillon, puré og krydderier, og lader det koge.

Herefter tilfører du fløde og jævner, og efter en tur i ovnen har du efter evne skabt koteletter i fad.

Det lød da ikke så svært, vel? Det tænkte vi nok.

Så når du nu er klar til at kaste dig over at lave retten selv, så følger du bare den her opskrift: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/9607/koteletter-i-fad-03